Fent un tour per l’Amazones.

Ahir vaig aprofitar per fer un dels tours que fan al lloc on colaboro. Són molt de guiri però en surt gratuït com a voluntària així que s’havia d’aprofitar! S’esmorza a les 6:30 i a les 7 ja s’està navegant pel riu Nanay. Semblara molt d’hora per començar però ja he pogut constatar que aquí aixecar-se sobre les 5 amb la sortida del sol és el més normal del món (jo també ja m’hi he acostumat!) així que sortint a les 7 ja has tingut suficient temps per fer tot el que hagis de fer abans de l’excursió.

La barca no és massa gran i te un motor petit, així que encara que les distàncies no siguin grans, massa ràpid no es va i es triga força. La primera parada després de navegar durant 1h 30 pel riu Nanay va ser el centre de rescat d’animals “Pilpintuwasi” al poble de Padre Cocha. Allà s’hi porten animals amazònics que han sigut víctimes del tràfic ilegal d’animals (per vendre a zoo’s, circs o per fer pells) i han sigut incautats a l’aeroport o al port. Hi ha de tot, micos, un jaguar, ossos perezosos (no se la traducció en català!) i un llarg etcètera. Fan tota aquesta feina pels animals de manera voluntària i sense rebre cap subvenció del govern, cosa que ja te mèrit. També la seva feina és conscienciar als locals de la importància de conservar la flora i la fauna amazònica. Ens van explicar, per exemple, com a l’época que les tortugues posen els ous a la sorra del riu, la gent d’aquí surten corrents a la matinada per ser els primers en robar els ous i vendre’ls, fent que les tortugues no tinguin descendència i s’acabin pràcticament extingint en aquesta part del riu.

Després vam anar a fer una mica de paripé amb la tribu indígena “Bora”. Segons ens han explicat, aquí al Perú està molt molt mal vist ser índigena, la gent perd (voluntàriament) les seves arrels per tal de nosermenysque, fet que ha acabat amb la desaparició de la gran majoria de tribus indigenes. Ara queden dos sectors, les tribus que conserven la seva llengua, la seva cultura, els seus balls o la seva vestimenta però només per mostrar als turistes. És a dir, són qui són i se’n onorgulleixen però han passat a la vida “moderna” i ensenyen la seva cultura en passis turistics, cosa que a mi, em va fer sentir realment incòmoda. L’altre sector és el que viu molt molt molt endins de la selva i són violents amb l’enèmic exterior, és a dir, ni volen ser molestats ni volen companyia, només viure en pau. Fair enough.

En aquest teatre que ens van fer, ens van posat artesania al coll i al cap, i ens van fer ballar amb ells. Qualsevol que em conegui sabrà que això em va fer una gràcia… 😀 Després ens van ballar un parell de dances de la seva tribu i després… lo important, a vendre als rics turistes! I de sobte em van aparèixer totes les noies de la tribu encerclant-me i posant-me braçalets, penjolls, anells amb un agobio bastant important. Clar, en el fons sap greu dir que no perquè realment viuen d’això però… De fet, et cobren la voluntat per haver ballat amb ells així que alguna cosa sempre en treuen.

Ja després vam anar a dinar a una de les “platges” d’allà, on vam poder banyar-nos al autèntic riu Amazones. I sí, hi han piranyes. Però les piranyes només mosseguen si tens una ferida perquè oloren la sang, si tu no tens cap ferida (o si no tens la regla haha) pots banyar-te sense problema i així ho vaig fer! L’aigua està molt molt calenta i fa una mica d’angunieta, però a 40 graus, era això o morir de calor ^^’

Res mes, avui plou i te tota la pinta que plourà tot el dia aixi que tocarà fer feina “de despatx” amb vistes i olors privilegiades.

Una de les platges del riu amb cavalls salvatges! :O
Una de les platges del riu amb cavalls salvatges! :O
Papallona preciosa. <3
Papallona molt awesome.
Els lloros de la reserva, molt simpàtics.
Els lloros de la reserva, molt catxondos.
Un dels micos que han d'estar engabiats per agressius amb les persones. Aquest especialment tenia molta tírria a les dones!
Un dels micos que han d’estar engabiats per agressius amb les persones. Aquest especialment tenia molta tírria a les dones!
Aquest ja era un mico sociable i ens va estar acompanyant durant tota la visita!
Aquest ja era un mico sociable i ens va estar acompanyant durant tota la visita! (he intentat posar recta la foto però no puc ^^’)
Tucán!
Tucán!
"Ballant" les danses tribals, haha. Tela.
“Ballant” les danses tribals, haha. Tela.
Podría ser el desert, de fet, la sensacio tèrmica era de desert, però era una de les platges del riu amb sorra natural.
Podría ser el desert, de fet, la sensacio tèrmica era de desert, però era una de les platges del riu amb sorra natural.
Un peix dracula (no es una piranya!)
Un peix Drácula (no es una piranya!)
Us imagineu rebre una mossegada d'aquest peix? Huas!
Us imagineu rebre una mossegada d’aquest peix? Huas!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s